Behandeling - Orthodontie Haren

Behandeling

Orthodontiepraktijk Haren

Alle zorgverzekeraars

Meest ervaren

Invisalign Diamond Status

Jong en oud

Onderzoek

Als tijdens het eerste bezoek blijkt dat behandeling wenselijk is, dan worden er 2 vervolgafspraken gemaakt: het verzamelen van de benodigde informatie en het bespreken van het behandelplan. Tijdens de eerste afspraak worden er digitale foto’s gemaakt van het gezicht en van het gebit. Daarnaast worden er twee röntgenopnames gemaakt om een beeld te krijgen van de stand van de kaken en van de (eventueel nog te wisselen) tanden en kiezen. Tot slot worden er afdrukken gemaakt van het gebit. Op basis van de verzamelde informatie wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt samen met de kosten besproken bij de volgende afspraak, planbespreking.

Behandelplan

Op basis van de foto’s en gebitsafdrukken wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Tijden de afspraak “Planbespreking”, krijgt u te horen wat de bevindingen zijn en wat het behandelvoorstel is. Vergelijkbare beugels worden als voorbeeld getoond en de kosten komen aan bod.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt vaak een spalk geplaatst achter de voortanden, afhankelijk van de begin- en eindsituatie. Ook kan een nachtbeugel worden geplaatst. In beide gevallen zien we de patient gedurende een jaar nog een paar keer om de stand van het gebit in de gaten te houden.

INSCHRIJVEN


Om patiënt te worden bij ons hoeft u geen verwijsbrief te hebben van uw tandarts. U kunt ons bellen voor een afspraak. Even geen tijd om te bellen? Inschrijven kan ook eenvoudig via het onderstaande formulier. Wij hebben geen wachtlijst en sturen u per e-mail een afspraak voor een consult. U ontvangt automatisch een e-mail ter bevestiging van de inschrijving.INSCHRIJVEN