Functionele Apparatuur - Orthodontie Haren

Functionele Apparatuur

Orthodontiepraktijk Haren

Alle zorgverzekeraars

Meest ervaren

Invisalign Diamond Status

Jong en oud

Hyrax

Een vaste beugel, ook wel een plaatjes-, slotjes-, of blokjesbeugel, bestaat uit brackets die op de tanden en kiezen zitten en uit verschillende draden. De vaste beugel wordt gebruikt om tanden en kiezen recht te zetten of te verschuiven. Vaak worden er elastiekjes voorgeschreven die dan gedragen moeten worden. Goed blijven poetsen is ontzettend belangrijk tijdens de hele behandeling, omdat blijvende witte plekken en ook gaatjes veel sneller kunnen ontstaan! Ook wordt het eten van harde dingen zeker afgeraden, maar zoals bij alle beugels krijg je bij ons uitgebreide instructie vóór de behandeling.

Lipbumper

Een lipbumper maakt ruimte in de ondertandboog door de grote kiezen naar achteren te verplaatsen d.m.v. lipdruk. Om de lipbumper te kunnen plaatsen worden er twee bandjes om de kiezen geplaatst die zijn vastgezet met een speciaal cement. De beugel is voor de patiënt uitneembaar, de bandjes niet.

Buitenboordbeugel

Met een buitenboordbeugel kan worden gestart om ruimte te maken in de bovenkaak. Soms wordt de buitenbeugel bijgeplaatst tijdens de behandeling met een aktivator of de vaste beugel. In alle gevallen hoeft een buitenboord beugel niet overdag te worden gedragen, en dit is voor velen vaak een grote geruststelling.

Plaatbeugel

Een plaatbeugel is ook een uitneembare beugel en wordt meestal alleen gemaakt voor de bovenkaak. Verschillende problemen (diepe beet, kruisbeet) kunnen hiermee worden (voor-)behandeld.

Herbst

Deze zorgt er net als de activator voor, dat de boven- en ondertandbogen goed tegenover elkaar komen te staan. De ondertandboog wordt wat naar voren geduwd en de bovenkant wat naar achteren.