Soorten - Orthodontie Haren
Beugel voor en na

De Behandeling

Orthodontie Haren

Prijzen

Alle zorgverzekeraars

Meest ervaren

Invisalign Diamond Status

Jong en oud

Orthodontie voor kinderen

De ideale leeftijd voor een beugel ligt tussen de 10 en 12 jaar. Nog voordat het melkgebit is uitgewisseld.

Voordat het melkgebit is uitgewisseld is het verstandig om alvast een afspraak te maken. De beste leeftijd voor een afspraak is tussen 10 en 12. Vaak wordt er namelijk eerst gestart met het corrigeren van de kaakstand voordat de tanden recht worden gezet. Daarnaast wordt voor de correctie van de kaakstand soms een uitneembare beugel gebruikt. Deze worden door kinderen voordat ze naar de middelbare school gaan (idealiter in groep 8) vaak beter gedragen.

Onzichtbare invisalign beugel

Wilt u iets laten doen aan de stand van uw tanden, maar het liefst zo min mogelijk zichtbaar? Dan is de doorzichtige beugel van Invisalign wellicht iets voor u. Hiermee werkt u naar een mooie glimlach toe, met behulp van ultradunne, doorzichtige hoesjes ofwel aligners om de tanden. Deze aligners vervangt u om de 10 dagen tot twee weken voor een nieuwe. Telkens als u een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal uw gebit geleidelijk – stapje per stapje, week na week – verschuiven naar de gewenste positie. In tegenstelling tot de traditionele slotjesbeugel wordt er gebruik gemaakt van slimme software voor een volledig persoonlijke en digitale behandelplanning. Deze software stelt ons in staat om vooraf het eindresultaat aan u te kunnen laten zien. De afgelopen jaren hebben er vele ontwikkelingen plaatsgevonden binnen deze techniek, waardoor het tegenwoordig mogelijk is om grote afwijkingen te behandelen. Wereldwijd zijn er al meer dan 5 miljoen mensen behandeld met deze beugels.

Onzichtbare linguale beugel

De linguale beugel wordt ook wel onzichtbare beugel genoemd. Linguaal betekent namelijk ‘aan de tongzijde gelegen’, oftewel aan de binnenkant van het gebit. Omdat er echter bij deze beugel ook wordt gewerkt met metalen brackets (slotjes), is de beugel niet 100% onzichtbaar. Tijdens het praten zie je namelijk wel degelijk het metaal blinken.

Skeletale verankering

Door het plaatsen van botschroeven en botplaatjes worden de mogelijkheden voor het verplaatsen van gebitselementen met behulp van vaste orthodontische apparatuur uitgebreid. Het efficiënt gebruiken van skeletale verankering kan extra-orale verankering (de buitenboordbeugel) vervangen.

Versnelde orthodontie

Bij de versnelde orthodontie behandeling (PAOO, Periodontally Accelerated Osteogenic Orthodontics) wordt gewerkt met wetenschappelijk bewezen technieken. Hierbij wordt de traditionele orthodontie behandeling gecombineerd met een parodontologie behandeling. Met behulp van een kleine chirurgische ingreep kan de orthodontische behandeling soms tot wel vijf keer sneller verlopen.

Keramische beugel

Met name volwassenen vinden het natuurlijk prettig dat de beugel zo onzichtbaar mogelijk is. Dit kan door keramische brackets (“witte slotjes”) toe te passen. Wij passen de meest moderne doorzichtige brackets toe. Toch hebben deze hypermoderne brackets nog steeds enkele nadelen ten opzichte van de metalen slotjes. Door de witte kleur vallen ze dan wel minder op dan de metalen brackets. Maar daarentegen zijn ze wel wat kwetsbaarder, kunnen de brackets soms iets verkleuren en ze zijn iets duurder.

MRA Anti snurk beugel

Een mogelijke behandeling tegen snurken of slaapapneu (OSAS) is het dragen van het Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Deze beugels worden ook wel snurkbeugels genoemd omdat ze goed werken tegen snurkklachten. Wetenschappelijk onderzoek laat goede resultaten zien en heeft de werking van de MRA bij snurken aangetoond. Een MRA is in 97% van de behandelingen succesvol.

INSCHRIJVEN


Om patiënt te worden bij ons hoeft u geen verwijsbrief te hebben van uw tandarts. U kunt ons bellen voor een afspraak. Even geen tijd om te bellen? Inschrijven kan ook eenvoudig via het onderstaande formulier. Wij hebben geen wachtlijst en sturen u per e-mail een afspraak voor een consult. U ontvangt automatisch een e-mail ter bevestiging van de inschrijving.INSCHRIJVEN