De Behandeling - Orthodontie Haren

De Behandeling

Orthodontiepraktijk Haren

Alle zorgverzekeraars

Meest ervaren

Invisalign Diamond Status

Jong en oud

Eerste bezoek

Uw eerste bezoek aan de praktijk is een kennismaking. Een orthodontische behandeling wordt niet zomaar ineens begonnen. Wij horen graag uw wensen omtrent het gebit en de orthodontist zal eerst grondig onderzoek doen, hij zal aantal vragen stellen en kijken naar de vorm van het gezicht en de stand van het gebit. Op grond hiervan stelt hij een voorlopige diagnose. Als behandeling wenselijk lijkt dan wordt het voorlopige behandelingsplan en de kosten hiervan besproken. Indien u overweegt deze behandeling door te voeren, dient er een nieuwe afspraak gemaakt te worden voor een uitgebreid onderzoek, dat zal leiden tot de definitieve diagnose en het definitieve behandelingsplan. Bij kinderen wordt gekeken of behandeling op dit moment moet beginnen of eerst gewacht moet worden op verdere groei of wisseling. De kosten van een eerste bezoek zijn €22 euro.

Wat doet een orthodontist

Een orthodontist is een specialist op het gebied van beugels. Na de studie tandheelkunde volgt hij/zij namelijk aan de universiteit nog een 4 jaar lange specialistische opleiding in de orthodontie. Orthodontisten houden zich uitsluitend bezig met de behandeling van problemen met de stand van kaken en tanden. Deze kunnen variëren van enkele scheve tanden tot zeer uitgebreide en ernstige kaak- en gelaatsafwijkingen.

Uiteraard vindt altijd communicatie en, indien nodig, samenwerking plaats met uw reguliere tandarts om een optimaal resultaat te bereiken. Als het nodig is, wordt er samengewerkt met specialisten op het gebied van implantologie, parodontologie, logopedisten of met de kaakchirurg.

Orthodontisten moeten verder een actief, verplicht kwaliteitsprogramma volgen, waardoor de hedendaagse kennis en ontwikkelingen op de voet worden gevolgd.

Wil je een spreekbeurt houden over je beugel of over orthodontie algemeen? Vraag dan naar de kit met daarin veel informatie over orthodontie en voorbeelden van verschillende beugels.

Geen gips happen

In onze praktijk wordt zo veel mogelijk digitaal gewerkt. Dit betekent dat het ouderwets “gips happen” tot het verleden tijd behoort. Uw gebit wordt voortaan gescanned met de nieuwste intra-orale scanner van 3Shape. Bekijk het filmpje hoe dat in zijn werk gaat.

INSCHRIJVEN


Om patiënt te worden bij ons hoeft u geen verwijsbrief te hebben van uw tandarts. U kunt ons bellen voor een afspraak. Even geen tijd om te bellen? Inschrijven kan ook eenvoudig via het onderstaande formulier. Wij hebben geen wachtlijst en sturen u per e-mail een afspraak voor een consult. U ontvangt automatisch een e-mail ter bevestiging van de inschrijving.INSCHRIJVEN