Spoed - Orthodontie Haren

Spoed

Orthodontiepraktijk Haren

050 534 8271

Alle zorgverzekeraars

Meest ervaren

Invisalign Diamond Status

Jong en oud

Spoed

Buiten de openingstijden van de praktijk kunt u uitsluitend voor ernstige pijnklachten veroorzaakt door de beugelapparatuur contact opnemen met de dienstdoende orthodontist uit de regio. Hiervoor belt u met de praktijk op ons telefoonnummer 050 534 8271. Het antwoordapparaat zal u voorzien van de juiste contactgegevens (zie ook hierna onder Spoed tijdens de Zomervakantie periode).

050 534 8271

Wij werken samen met:

Orthodontist dhr. Reitsma – Groningen
Orthodontist dhr. Berghauser Pont – Groningen
Orthodontist dhr. Verstraaten en dhr. Hoogeveen – Assen
Orthodontist dhr. L. Burhardt – Groningen
Orthodontist dhr. Potgieser – Winschoten

Tips

Kleine ongemakken of pijnklachten met de beugel zijn vaak gemakkelijk zelf op te lossen. Hieronder volgt een aantal tips.

Vaste Beugel (slotjes)

Er prikt een draad in de wang

Vaak is het mogelijk om met een nagelknippertje of -schaartje een stukje van de draad af te (laten) knippen. Soms kan de draad iets worden verschoven naar de andere kant. Lukt dit nou niet, doe er dan een bolletje wax op en bel voor een afspraak. Als je belt buiten de openingstijden, krijg je een antwoordapparaat te horen. Luister naar de instructies hoe je ons kun bereiken voor spoedklachten.

Er zit een bracket (slotje) los

Laat de losse bracket gewoon zitten. Eventueel kun je er nog een bolletje wax op doen. Als de praktijk weer open is, wel graag bellen hierover.

Vaste Beugel (slotjes)

De losse beugel drukt pijnlijk op het tandvlees

De beugel uitlaten en bellen wanneer de praktijk weer open is. Er zal dan iets van de beugel worden afgeslepen.

De beugel is (gedeeltelijk) kapot

Beugel uitlaten en bellen wanneer de praktijk weer open is. Meestal kan de beugel dan gerepareerd worden.

Er is een band om een kies los

Bellen als de praktijk weer open is. Zit aan dat bandje een buitenbeugel, laat dan de buitenbeugel tot die tijd uit. Bandje graag bewaren en meenemen.

INSCHRIJVEN


Om patiënt te worden bij ons hoeft u geen verwijsbrief te hebben van uw tandarts. U kunt ons bellen voor een afspraak. Even geen tijd om te bellen? Inschrijven kan ook eenvoudig via het onderstaande formulier. Wij hebben geen wachtlijst en sturen u per e-mail een afspraak voor een consult. U ontvangt automatisch een e-mail ter bevestiging van de inschrijving.INSCHRIJVEN