Contact details
Adresgegevens
Contact

Wat doet een orthodontist

Een orthodontist is een specialist op het gebied van beugels. Na de studie tandheelkunde volgt hij/zij namelijk aan de universiteit nog een 4 jaar lange specialistische opleiding in de orthodontie. Orthodontisten houden zich uitsluitend bezig met de behandeling van problemen met de stand van kaken en tanden. Deze kunnen variëren van enkele scheve tanden tot zeer uitgebreide en ernstige kaak- en gelaatsafwijkingen.

Uiteraard vindt altijd communicatie en, indien nodig, samenwerking plaats met uw reguliere tandarts om een optimaal resultaat te bereiken. Als het nodig is, wordt er samengewerkt met specialisten op het gebied van implantologie, parodontologie, logopedisten of met de kaakchirurg.

Orthodontisten moeten verder een actief, verplicht kwaliteitsprogramma volgen, waardoor de hedendaagse kennis en ontwikkelingen op de voet worden gevolgd.

Wil je een spreekbeurt houden over je beugel of over orthodontie algemeen? Vraag dan naar de kit met daarin informatie over orthodontie en voorbeelden van verschillende beugels.