Versnelde Orthodontie - Orthodontie Haren
Beugel voor en na

Versnelde Orthodontie

Orthodontiepraktijk Haren

Alle zorgverzekeraars

Meest ervaren

Invisalign Diamond Status

Jong en oud

Versnelde Orthodontie

Er zijn twee manieren om de orthodontische behandeling te versnellen: Invasief en niet-invasief.

Niet-Invasief met OrthoPulse


Om tand te kunnen verplaatsen, moeten bepaalde cellen harder gaan werken om bot af te breken. Dit proces kan versneld worden met behulp van ‘Near Infrared Spectroscopy’ (NIR). NIR betreft de spectroscopie die gebruik maakt van het ‘nabij-infrarood’ gedeelte van het elektromagnetisch spectrum, met golflengtes tussen 800 en 2500 nm. Door dit licht in de buurt van de wortels van uw tanden te brengen, zullen de tanden dus sneller gaan bewegen. Deze techniek is verwerkt in een apparaat OrthoPuls. In de praktijk betekent het dat bijvoorbeeld dat een Invisalign behandeling van 9 maanden ingekort kan worden tot 4 maanden! U kunt namelijk Invisalign beugel al wisselen om de 3 dagen in plaats van 7. Dit is een enorme winst ten opzichte van gemiddelde beugel behandeling van 1,5 jaar met slotjes.


Invasieve methode met PAOO:


Stabiel resultaat

Bij de versnelde orthodontie behandeling (PAOO, Periodontally Accelerated Osteogenic Orthodontics) wordt gewerkt met wetenschappelijk bewezen technieken. Hierbij wordt de traditionele orthodontie behandeling gecombineerd met een parodontologie behandeling. Met behulp van een kleine chirurgische ingreep kan de orthodontische behandeling soms tot wel vijf keer sneller verlopen.


Hoe werkt het?

De behandeling start met het plaatsen van de vaste (slotjes) beugel. Hierna wordt er tijdens een kleine chirurgische ingreep wat kunstbot geplaatst onder het tandvlees. Het kaakbot is met het toegevoegde kunstbot de eerste weken erg actief. Hierdoor ontstaat er meer bewegingssnelheid voor je tanden en kiezen om met behulp van de vaste beugel in kortere tijd in de geplande positie te gaan staan.

Al na een aantal maanden staan jouw tanden bijna recht. Het kaakbot moet dan nog hard en sterk genoeg worden om de tanden en kiezen op hun plaats te houden. Dit duurt ook ongeveer 3 maanden. Aan het einde van de beugelbehandeling wordt een draadspalk achter de tanden geplaatst om het resultaat vast te houden.


Samen met jou

Omdat de behandeling heel snel gaat, moeten we alles optimaal plannen en organiseren. Jouw medewerking is hierbij van groot belang! We maken iedere week een afspraak om het proces goed te kunnen sturen. Er mag absoluut niet gerookt worden tijdens de korte behandelingsduur. Deze en andere afspraken leggen wij van te voren vast.

De behandeling doet geen pijn. De operatie gebeurt onder een plaatselijke verdoving. Het tandvlees kan de eerste dagen wat gevoelig zijn. Zorg ervoor dat je jouw tanden en kiezen goed schoon houdt. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel en ragers.


Werkwijze

Bij de versnelde orthodontie behandeling werken wij volgens een speciaal behandelprotocol. Wij houden tijdens de behandeling het proces nauwlettend in de gaten, waardoor we snel kunnen bijsturen wanneer dat nodig is.

Nadat je met de orthodontist hebt besloten dat deze behandelingsaanpak gebruikt kan worden, gebeurt er het volgende:
- Het plaatsen van de brackets op de tanden en kiezen van de bovenkaak.
- Als je na enkele dagen gewend bent, worden de brackets op de tanden en kiezen van de onderkaak geplaatst.
- Chirurgische ingreep door de kaakchirurg.
- De eerste weken elke week een controle: er worden regelmatig (röntgen)foto’s gemaakt.
- Na een aantal maanden staan de tanden en kiezen recht naast elkaar.
- Hierna nog plusminus 3 maanden wachten op stabiliteit.
- Binnen 9-12 maanden gaat de beugel eruit: er wordt een spalkje geplaatst.

INSCHRIJVEN


Om patiënt te worden bij ons hoeft u geen verwijsbrief te hebben van uw tandarts. U kunt ons bellen voor een afspraak. Even geen tijd om te bellen? Inschrijven kan ook eenvoudig via het onderstaande formulier. Wij hebben geen wachtlijst en sturen u per e-mail een afspraak voor een consult. U ontvangt automatisch een e-mail ter bevestiging van de inschrijving.INSCHRIJVEN